Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Стартувала робота над пакетом законопроектів щодо дерегуляції системи охорони здоров'я

15 грудня 2014

У Міністерстві охорони здоров'я стартувала робота над пакетом законопроектів щодо дерегуляції системи охорони здоров'я. 15 грудня про це повідомив Міністр Олександр Квіташвілі під час зустрічі з представниками фармакологічної промисловості в рамках публічного обговорення Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров'я в Україні. Зокрема, він розповів, що робоча група буде вводити зміни в систему фінансування охорони здоров'я, перереєстрацію та закупівлі ліків, структуру самого Міністерства.

«Додаткова перереєстрація вже сертифікованих міжнародними регуляторами ліків схожа на друк, яким в Україні часто скріплюється ресторанне меню. Що означає ця печатка (або додаткова дублююча реєстрація)? Що вона гарантує?», - запитує міністр охорони здоров'я. Спрощення цієї процедури, на його переконання, позбавить від витрат часу і заощадить кошти. У той же час, він підкреслює, що несертифіковані ліки будуть проходити реєстрацію за існуючою суворої процедурою, незалежно від того, яка компанія їх виробляє.

Зміни в структурі Міністерства Олександр Квіташвілі бачить у зміні функцій. «Міністерство має займатися стратегією розвитку, а не бути регулятором і тендерним комітетом», - вважає він. До того ж він переконаний, що проста зміна осіб не призведе до якісних змін у роботі.

«Немає ніякого резону розробляти реформи, які будуть неприйнятними для будь-якого учасника системи охорони здоров'я, адже ми всі зацікавлені в чесних правилах роботи та якісних послугах», - підкреслив Олександр Квіташвілі. Він пообіцяв, що всі задумані зміни будуть обов'язково обговорюватися з медиками, фармацевтами та пацієнтами.

«А те, чи сприймуть парламентарі та чиновники запропоновані зміни, та чи схвалять законопроекти, продемонструє готовність України до реальних реформ», - розповів Олександр Квіташвілі.

Джерело: Медпрактика

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика