Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Право по проведення держзакупівель ліків можуть передати МВС або Міноборони

14 жовтня 2014

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість передачі права на закупівлю ліків за рахунок державних коштів Міністерству внутрішніх справ або Міністерству оборони у зв'язку з блокуванням фармацевтичними компаніями тендерів шляхом подачі скарг до Антимонопольного комітету . Про це в понеділок, 13 жовтня на прес-конференції повідомив заступник міністра охорони здоров'я Євген Мороз.

Чиновник уточнив, що згідно з чинним законодавством МОЗ може передати право провести держзакупівлі Держслужбі з надзвичайних ситуацій, яка входить в МВС, і Міністерству оборони. За його словами, якщо держзакупівлі здійснюватимуть силові структури, вони будуть проведені за іншими умовами, але в коротші терміни. При цьому Мороз не зміг відповісти на запитання журналістів, чому МОЗ уже зараз не передасть право проводити тендери МВС та Міноборони.

Присутній на прес-конференції голова благодійного фонду «Пацієнти України» Дмитро Шерембей зазначив, що передача прав на проведення тендерів із закупівель ліків Міністерству внутрішніх справ та Міноборони - це єдиний вихід в ситуації, що склалася. У свою чергу, голова Антимонопольного комітету Микола Бараш повідомив, що відомство в оперативному режимі розглядає всі скарги, що стосуються держзакупівель ліків та конкретно дій МОЗ. Разом з тим, Бараш порекомендував МОЗ у майбутньому прописувати умови для участі в тендерах таким чином, щоб у них могла взяти участь більша кількість представників фармринку.

За даними Антимонопольного комітету, станом на 10 жовтня у відомство надійшло 700 скарг на дії замовників при проведенні держзакупівель, з яких 130 - скарги на держзакупівлі ліків. При цьому на дії МОЗ надійшло 36 скарг, з яких розглянуто 27.

За матеріалами: УНІАН

Комментарии (1)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика