Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

В МОЗ пропонують приватизувати сферу первинної медичної допомоги до 2020 року

20 листопада 2014

Експертна група Міністерства охорони здоров'я України пропонує приватизувати сферу первинної медичної допомоги до 2020 року. Про це заявив голова експертної групи МОЗ України щодо реформи системи охорони здоров'я Володимир Курпіта.

«МОЗ ще в липні 2014 р. своїм указом створив стратегічну консультативну групу в рамках державної ініціативи по підготовці «Стратегії 2020». Група працює за підтримки фонду Сороса та «Відродження», включає державний блок на чолі з міністром і заступниками, а також 12 експертів України, Великобританії, США, Грузії та інших країн у сфері охорони здоров'я», - розповів чиновник.

Він також повідомив, проект реформування сфери охорони здоров'я вже підготовлений.

«Одне з основних пропозицій і новацій щодо забезпечення реформи - необхідність приватизації, передачі у концесію сектору первинної медичної допомоги... Це дозволить розвиватися даній сфері... Сьогодні лише 1% населення користується медичними послугами приватного сектору», - підкреслив він.

Як зазначив Курпіта, медичні заклади «можуть бути продані на відкритих аукціонах, через пайову участь в управлінні і право власності самих працівників медичних закладів».

Експертна група пропонує скасувати мережу медичних закладів. «Частина медичних закладів на місцевому, обласному та центральному рівнях часто дублюють функції, що в підсумку призводить до надання некваліфікованих медичних послуг. Тому необхідна оптимізація системи, у тому числі з впровадженням державного і приватного партнерства».

За матеріалами: Незалежний аудитор

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика