Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Новостворена Стратегічна дорадча група з питань реформування системи охорони здоров'я України розпочала свою роботу

20 серпня 2014

В МОЗ України відбулася перша робоча зустріч українських та міжнародних експертів у форматі Стратегічної дорадчої групи з питань реформування системи охорони здоров’я України (СДГ). Під час зустрічі обговорили пріоритети діяльності на найближчі три місяці.

СДГ розпочне свою роботу з аналізу змін в системі, які на сьогодні вже проведено. Звіт група має подати через три тижні. Далі експерти візьмуться за написання Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на період 2015 – 2025 роки. Цей етап триватиме до кінця жовтня 2014 року.

Як заявив Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій, відправною точкою у підготовці Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на період 2015 – 2025 має бути вже розроблений та презентований проект Концепції побудови нової національної системи охорони здоров’я. Водночас він зауважив, що цей проект не є сталою константою і його не лише можна, а й треба вдосконалювати. «Ми відкриті до дискусії, до сприйняття ініціатив, які покращать документ», - сказав він. Окрім того, Міністр вважає, що Стратегія має бути зрозумілим для всіх публічним документом: ми зможемо отримати партнерів у побудові нової системи охорони здоров’я лише тоді, коли Стратегія буде позитивно сприйнята як пацієнтами, так і медичною спільнотою.

«З одного боку у нас є карт-бланш – політична воля Президента України на зміну системи охорони здоров’я, з іншого боку, на нас покладено велику відповідальність – надзвичайно важливо якої якості продукт ми покладемо на стіл тим, хто буде ухвалювати державні рішення. Крім того, здійснити реформу без підтримки суспільства буде вкрай важко. І від того, як ми зможемо пояснити громаді, що отримає пацієнт і що отримає медик в результаті запропонованих змін, і залежить успіх реформування», - зазначив Міністр.

Підсумковим документом роботи групи має стати третій документ – поетапний план дій з конкретним переліком нормативних документів необхідних для імплементації Концепції і Стратегії, з визначенням строків, впродовж яких ті чи інші органи мають вжити відповідні заходи чи ухвалити рішення.

Міністр висловив вдячність ВООЗ, Світовому банку, МБФ «Відродження» та іншим міжнародним та вітчизняним організаціям, які підтримали створення СДГ. «Завдяки цій підтримці ми отримали значний інтелектуальний ресурс для розробки наступних етапів побудови нової системи охорони здоров’я. З одного боку, до роботи залучено кращих світових експертів — носіїв міжнародного досвіду, з іншого — визнаних вітчизняних експертів, які впродовж багатьох років практичної діяльності засвідчили свою ефективність в окремих сегментах охорони здоров’я в Україні. Сподіваюсь, що з допомогою цих провідних фахівців ми зможемо успішно напрацювати необхідні Україні документи і запропонувати суспільству сучасну європейську модель системи охорони здоров’я, а також визначимо кроки, необхідні для її втілення», - наголосив Олег Мусій.

Як відомо, Стратегічна дорадча група з питань реформування системи охорони здоров’я України затверджена наказом МОЗ України від 24 липня 2014 року №522. До її складу увійшло 12 українських та міжнародних експертів, відібраних за результатами відкритого конкурсу.

За матеріалами: Прес-служба МОЗ України

Комментарии (0)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика