Всеукраїнське об’єднання «ЗАХИЩЕНА МЕДИЦИНА»
Допомога чекає!





Опитування
З яких питань Ви найчастіше звертаєтеся до юристів?
з ліцензування медичної практики
щодо підготовки до акредитації медичних закладів
щодо розв’язання конфліктів з пацієнтами
з інших питань
Голосувати  Результати

 

 

Угода про асоціацію з ЄС позитивно вплине на фармацевтичний ринок України

17 вересня 2014

Ратифікація Угоди про асоціацію з Європейським Союзом позитивно вплине на фармацевтичну галузь України за умови підтримки вітчизняних учасників ринку з боку держави. Таку думку висловив виконавчий директор профільної асоціації «ФармУкраїна» Денис Шевченко.

«Головна проблема – необхідність дотримання суворого балансу між відкритістю ринку для європейських компаній і захистом наших компаній, підвищенням їх привабливості для європейського капіталу, – зазначив експерт, коментуючи підписання угоди. – Загалом галузь виграє, але держава не повинна стояти осторонь від цього процесу».

За словами Шевченка, в Україні є значний ресурс, в який можна вкладати для розвитку галузі. «У нас є такі інвестиційно привабливі ніші, як доклінічні та клінічні дослідження, відносно недорога за європейськими мірками робоча сила і при цьому висококваліфікований за цими ж мірками персонал», – відзначив він.

Експерт вважає, що українська фармгалузь вже достатньо інтегрована в світову економіку, оскільки в Україні діє європейська система фармацевтичних стандартів, а ратифікація угоди з ЄС стане ще одним кроком на шляху до євроінтеграції.

Як відомо, 16 вересня, Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною і ЄС, яка зокрема передбачає створення зони вільної торгівлі.

За матеріалами: УНІАН

Комментарии (1)

Оставить комментарий

Отправить
Яндекс.Метрика